Ik maak zichtbaar wat onzichtbaar was

 

Marga Hessels- van Duin, Wormer, geboren in Heiloo.

 

Autodidact

In 1981 ben ik begonnen met boetseren van beelden in klei. Ik zocht een vorm om uiting te geven aan ‘een bepaalde drang tot creëren’. Mijn echtgenoot komt uit een creatieve familie. Hij stimuleerde en inspireerde mij enorm. Het laten ontstaan van beelden/sculpturen is een kunstvorm gebleken die helemaal bij mij past. Sinds 1994 volg ik mijn eigen weg en maak vrij werk en opdrachten in steen en brons.

Cursussen en workshops

Het beeldhouwen heb ik mijzelf eigen gemaakt door lessen en workshops te volgen bij verschillende beeldhouwers, onder andere ‘naar model boetseren’ en op antroposofische grondslag. De workshops die ik daar volgde bestonden uit het vormen van werk, geïnspireerd door natuurelementen zoals lucht, water, vuur en aarde, maar ook naar aanleiding van zintuigen zoals reuk. Dat alles vormt een inspiratiebron om steen te bewerken.

Inspiratie

Verder haal ik inspiratie uit emoties en houdingen van mensen. Daarbij wil ik bewust worden van hetgeen mij raakt. Ook wandelen in de natuur, mooie stenen en licht- en schaduwspel zijn voor mij inspiratiebronnen. Die vertaal ik in een gestileerd bronzen beeld, of in kleine figuratieve beeldjes en in stenen sculpturen. Er is een groot verschil in denk- en werkwijze tussen beeldhouwen in steen en een beeld opbouwen met boetseerwas voor een bronzen beeld. Bij steen werk je van buiten naar binnen, bij brons van binnen naar buiten.

De bronzen en stenen beelden zijn unica. Een enkele keer wordt een klein bronzen beeldje in een oplage van 3 gegoten. De steensoorten die ik ’t liefst gebruik zijn: serpentijn, springstone, albast, speksteen en marmer.

Atelier

Mijn atelier staat in mijn tuin, voor mij een perfecte plek om de beelden te laten ontstaan. Een heerlijke, intieme ruimte waar ik ook mijn bronzen beeldjes exposeer. Bij het atelier is een buitenplaats, waar ik de stenen beelden machinaal bewerk en ook de bronzen beelden een patine geef, zodat ze een mooie kleur krijgen.
Voor groot werk maak ik gebruik van de werkplaats van Hessels Decoratie (zonen), een geschikte plaats om opdrachten te verwezenlijken.

U bent, op afspraak, van harte welkom voor een bezoek aan mijn beeldentuin en atelier.

Opdrachten

Voor particulieren en bedrijven werk ik ook in opdracht. Heeft u iets bijzonders te vieren of wilt u een uniek aandenken aan een dierbare? Bij een opdracht zoek ik samen met u naar een passende vorm. Ik werk zowel figuratief als abstract en maak tuinbeelden, jubileumbeelden, huwelijks- & vriendschapsbeelden en gedenk- & herdenkingsbeelden in brons en steen.  Wilt u ook een persoonlijk beeld laten maken of heeft u vragen neem dan gerust contact met mij op, ik geef u graag de gewenste informatie.