Serpentijn is een verzameling van verschillende gesteenten. De hardheid varieert van zeer zacht tot zeer hard. De steen is goed te bewerken door te hakken, raspen, vijlen en schuren. Serpentijn komt uit Zimbabwe, daar wordt het aan de oppervlakte van de aarde gevonden.

Zachte soorten: de groene en bruine
Middelhard: zwarte serpentijn, fruitstone – opaal groen
Harde soort: springstone zwart

Serpentijn is mijn lievelingssteen, het is goed raspbaar en na het polijsten ontstaan er mooie warme kleuren. De hardere soorten zijn geschikt voor buiten.

Albast is een niet uitgekristalliseerde gipssoort. Albast is een middelharde steensoort, goed te bewerken met raspen en vijlen. De albaststeen is als deze is bewerkt soms enigszins doorschijnend, wat zeer verrassend is.
Albast komt voor in Spanje, Italië en Egypte.

Speksteen is een stollingsgesteente dat meer dan twee miljard jaar geleden in de aardkorst werd gevormd. Onder enorme hoge temperatuur en gigantische druk vormde zich deze zachte steen met een  zijdeachtig oppervlak, dat aangenaam aanvoelt. Speksteen is er in verschillende kleuren. Braziliaans speksteen is wel de zachtste steen, bruin gekleurd en geschikt voor kleine sculpturen.

Marmer is een kalksteen, in wit, zwart en vele andere kleuren. Goed te bewerken met hamer en beitel. Geschikt voor grotere beelden.
Marmer komt vooral uit de landen: Italië, Griekenland, Spanje, Portugal, Noorwegen en Zweden.

Voor een selectie van mijn stenen beelden kijkt u op de portfoliopagina’s in de afdeling Steen.